Indledning:

Sommerferien er ved at nå sin afslutning for de fleste, og det betyder, at vi er på vej ind i en ny sæson for ungdomshåndbold i GGIF. Vi går, i klubben, ind i den nye sæson med forhåbninger om en håndboldsæson fyldt med unge i hallen og knald på til træning. Vi håber, at vi alle kan gå imod tider, hvor Covid-19 ikke vil sætte sit store præg på vores håndbold i GGIF. Fundamentet i klubben hviler på ungdomshånsbolden, og de frivillige der får netop dette til at lykkedes. Vi vil derfor fra i år lave en kort præsentation af trænerne til den kommende sæson, så det er en mulighed for dig at få sat navn og ansigt på dem, du vil se stå nede på banen og træne de unge spillere.

I denne præsentation finder du trænerne U13 – U19.

U13 Drenge: Magnus Sadova gentager succesen som træner for U13 drenge fra sidste år og vil i år får selskab af holdets nye træner Anton Rosenkilde. Både Magnus og Anton er spillere på Grindsteds 1. Divisions herrehold, hvor de henholdsvis huserer på venstrefløj og stregen. Denne afveksling i trænernes egen position på banen, håber vi kan skabe en dynamik til træningen, hvor vores U13 drenge kan få et nuanceret blik på håndboldspillet og få en forståelse for hvilke færdigheder der skal udvikles alt efter, hvor man spiller på banen. Ydermere er både Magnus og Anton spillere, der har haft deres egen håndboldopvækst i klubber med stolte ungdomstraditioner på håndboldsiden, og vores to trænere vil glædeligt dele ud af deres erfaringer fra netop denne opvækst, når U13 drenge skal trænes på banen.

U13 Piger: Det kræver mange dygtige trænere til at træne et stort hold, og det kan vi med glæde oplyse, at det er lykkedes os at samle et kompetent og stort trænerteam til vores 30 U13 piger. Vi er stolte over, at der er så mange tilmeldte til håndbolden i Grindsted, og vi er stolte over, at vi kan matche dette med et godt trænerteam. Teamet består af Rasmus Fredmar, Kristian Holm, Mads Jørgensen, Pia Jørgensen og Helene Kamp. Rasmus Fredmar vil i år være at finde i spidsen for denne gruppe af trænere, hvor han gennem flere år som træner i GGIF har opnået et stort kendskab til, hvad det kræver at sammensætte en træning med så mange spillere. Rasmus er selv U19 spiller i klubben og tilknyttet Talent Billund. Dette gælder også Kristian Holm og Mads Jørgensen, der begge to trænede U11 i sidste sæson. Der er altså på U13 piger tre trænere at finde, der selv spiller håndbold i klubben og ved, hvad klubben står indenfor, når det gælder kvaliteten på træningen. Disse tre trænere bliver bakket op af to af Grindsteds højt værdsatte klubmennesker, der naturligvis har stor viden om håndbold, og hvordan det sociale skal fungere i en trup, for at man har lyst til at gå til håndbold og blive bedre. Både Pia Jørgensen og Helena Kamp er gengangere på U13 piger, så de har et indgående kenskab til truppen. Helena Kamp vil primært komme til at stå for de praktiske opgaver, men hun kan også være at finde på halvgulvet, hvis teamet får brug for det.

U15 Drenge: Vi kan til U15 drenge præsentere et yderst kompetent trænerteam, der er ledet af Aleksander Selmar, der er netop startet sin første sæson i klubben, hvor han holder til på venstre back. Aleksander er på trænersiden akkompagneret af Bjarke Nybo og Tobias Rasmussen, der ligeledes er spillere på 1. Division herre i klubben. Aleksander har fået sin håndboldopvækst i Aalborg Håndbold og er vendt hjem til Danmark efter et udlandsophold i Haslum HK, der er et hold i den bedste norske række. Aleksander er derfor kommet til klubben med en masse erfaring, som han også vil øse ud af i trænergerningen. Tobias er kommet til klubben fra Nordsjælland Håndbold, hvor han har spillet de seneste to sæsoner. Tobias er en talentfuld venstrefløj, der kan giver tips og tricks til vores unge drenge, når det gælder teknik og afslutningsteknik, hvor U15 drenge kan kigge i retning af Bjarke og Aleksander, når det kommer til at skyde hårdt og sætte sin modstander med finter. Bjarke er modsat Aleksander og Tobias genganger på U15 drenge, og er selv i gang med sin 3. sæson på førsteholdet i klubben.

U15 Piger: Ligesom de andre ungdomshold kan vi præsentere et trænerteam til U15 piger, der både byder på kompetencer, kvalitet og erfaring, når det kommer til trænergerningen og selve håndboldspillet. Rikke Wildenshild, Sara Mulugeta og Louise Lindberg vil tilbyde en givende træning for klubbens U15 piger, hvor der både vil være fokus på det håndboldfaglige og sociale. Rikke har takket ja til at genoptage trænergerningen i klubben efter et par års fravær. Rikke er til dagligt børneansvarlig i Talent Billund, hvor hun står for træningen af U11 til og med U15 spillere. Det er derfor selvsagt, at U15 piger i GGIF her får en træner med stor erfaring indenfor håndbolden, og Rikke ved om nogen, hvordan en træning skal stykkes sammen, for at det fungerer og spillerne går glad hjem fra træning. Sara har ligeledes erfaring med træning af unge spillere, da hun de seneste har været træner for U13 piger. Sara vil derfor også have et stort kendskab til nogle af pigerne på U15 og forstår, hvad de har brug for, for at de føler at træningen giver dem noget. Sara spiller selv håndbold og er i denne sæson skiftet til Vejle Håndbold, hvor hun håber, at hun kan genfinde spilformen efter en længere skadespause. Sidst men ikke mindst vil pigerne få glæde af Louise, der også har erfaring fra trænergerningen, hvor hun senest har været tilknyttet U11 drenge. Louise spillede i sidste sæson for U19 piger i GGIF, men har haft blikket rettet mere mod trænergerningen, efter hun uheldigvis blev ramt af en hjernerystelse.

U17 Drenge: Trænerteamet for U17 drenge kan i år præsentere et nyt ansigt, der med garanti vil gavne klubbens unge drenge, når de går på banen for at lære mere om håndbold og blive en bedre håndboldspiller. Michael Madsen er kommet til klubben for at fokusere på trænergerningen, når det kommer til de ældre drenge i klubben. Michael har selv spillet håndbold, men har i de seneste år arbejdet på at udvikle sig som træner, og det er lykkedes. Michael kommer derfor med stor erfaring trods sin unge alder. Erfaringen har hentet fra klubber som Silkeborg og Herning, hvor han har trænet U15 drenge, og senest i HIH hvor han har stået i spidsen for U17 piger. Han vil på trænersiden få hjælp af Kristoffer Jessen, der er spiller få førsteholdet i klubben. Kristoffer kom til klubben i november sidste år fra Fredericia Håndbold, hvor han blev tilknyttet U15 drenge i GGIF. Kristoffer vil især bidrage til taktiske, når det kommer til forsvaret, hvor han vil inddrage egne erfaringer på håndboldbanen til at udvikle forsvarspillet hos U17 drenge. Både Michael og Kristoffer ser frem mod en sæson, hvor spillerne kommer til at lære en masse nye ting om håndbolden, hvor blikket vil være rettet frem mod at udvikle kompetencer på håndboldbanen, der står på skulderne af et fundament, der bygger på gode sociale værdier.

U17-19 Piger: I denne sæson skal vi præsentere to gengangere på trænerposten. Det gælder Hjalmar Andersen og Thomas Theilgaard, der har takket ja til at gentage successen som trænerduo for U19 piger. Både Hjalmar og Thomas er spillere på klubbens førstehold, og ligesom konstellationerne i vores andre trænerteams, spiller Hjalmar og Thomas forskellige positioner på banen. De kan derfor bidrage med forskellige kompetencer til spillerne, hvor de ydermere har hentet stor erfaring gennem adskillige år som trænere af ungdomshold. Hjalmar kom til klubben fra TMS Ringsted i 2017, hvor han med det samme tiltrådte i en trænerrolle. Thomas har spillet på herreholdet siden 2016, hvor han siden starten har været tilknyttet flere ungdomshold i GGIF. Det er derfor en kompetent og for pigerne velkendt duo, vi kan præsentere på vores U19 pigehold.

U19 Drenge: På dette hold er det igen et kendt ansigt, som vi kan præsentere. Jacob Pedersen vil i denne sæson gentage successen som træner for U19 drenge. Jacob har stor erfaring som træner i GGIF og Talent Billund og har ligeledes en masse erfaring som spiller selv, hvor han har huseret på venstrefløjen i flere sæsoner i landets bedste række. Jacob har gennem årene hentet en masse viden, når det kommer til udvikling af den enkelte spillers faglighed i håndbolden, men også hvordan den enkelte udvikler sine sociale evner. Jacob har formået at skabe et homogent U19 hold, hvor det at fungere som hold har stor prioritet. Jacob vil få assistance af U17 drenges cheftræner Michael Madsen. Det er naturligt for en klub som GGIF, at der er en rød tråd op gennem ungdomsrækkerne til seniorholdene, og den skaber vi blandt andet ved at have Michael som bindeled mellem U17 og U19 på drengesiden. Der vil være fokus på udvikling af nogle af de samme færdigheder hos den enkelte spiller, og det taktiske udlæg på banen vil være inspireret af hinanden.

Afslutning: Vi er utroligt stolte af at kunne præsentere overstående trænertemas for ungdomsholdene i GGIF for den kommende sæson. Vi mener, at det er lykkedes os at samle et kompetent trænerteam til hvert hold, hvor der både vil være fokus på det håndboldfaglige og sociale såvel som individet og fælleskabet. Vi takker for den store opbakning til klubben, og vi er så glade for at se så mange tilmeldinger til vores hold. Det er alfa omega for at have en forening i udvikling. Vi glæder os meget til at tage imod de unge og skabe et miljø, hvor vi glæder os til at skulle træne og ses i hallen. Vi håber alle, at I får en god sæson 2020/21! Mvh Grindsted Håndbold
Scroll to Top