DJS-Cup 2020 aflyset – vender stærkt tilbage

GGIF Håndbold har med baggrund i det stigende smittetryk og udsigten til at forsamlingsforbuddet ikke hæves som håbet, valgt at aflyse årets store håndboldstævne i Grindsted, som skulle være afholdt fra d. 18. – 20. september. Et stævne, som igen i år ellers var udsolgt og stod klar til at modtage mere end 1000 ungdomsspillere og trænere.

Stævneudvalget har ellers siden nedlukningen af Danmark arbejdet med det håb, at årets DJS-Cup kunne afvikles under de normale vilkår og under de rammer som har været en succes de sidste år. Udvalget stod klar til at modtage mere end 1000 spillere og trænere til en weekend i håndboldens tegn, men dette er desværre sat på stand-by i år.

”Vi har fulgt regeringens udmeldinger omkring forsamlingsforbuddet tæt, vi har været i løbende dialog med Dansk Håndboldforbund, og vi har vitterligt siddet med fingeren på aftrækkeren og ventet til det allersidste med at tage en beslutning, om vi skulle gennemføre eller aflyse stævnet”, fortæller Carsten Riemann, der sidder i udvalget bag stævnet.

Et stævne som DJS-Cup kræver en del logistik for at kunne afvikles uden gener. Deltagerne bliver indkvarteret på skoler og i børnehaver i byen. Der skal serveres måltider, og de skal transporteres rundt til de haller i kommunen, hvori kampene afvikles, og så skal der hverves frivillige til alle de opgaver, som også skal varetages henover sådan en weekend.

”Vi stod i starten af juni måned og kunne igen meddele, at vi havde udsolgt til stævnet. Men desværre kunne vi også fra et helikopterperspektiv se, at genåbningen og restriktionerne omkring afstandskrav og forsamlingsforbud desværre ikke talte i vores favør. Vi mødtes i udvalget for at se, om vi kunne finde et alternativ til et stævne med forplejning og overnatning, og vi arbejdede derfor videre med at afvikle en-dagsstævner uden forplejning. Desværre har vi i sidste uge måtte erkende, at den seneste udvikling i smittetrykket og usikkerheden deraf, måske har været medvirkende til den manglende opbakning. Derfor vil vi hellere gemme krudtet og vende tilbage næste år med det stævne, som vi og klubberne kender det – og heldigvis har de tilmeldte klubber allerede meldt tilbage, at de hellere end gerne vil deltage i 2021, så der har vi mødt ufattelig stor opbakning”, supplerer Carsten Riemann.

Men det er ikke kun stævneudvalget, der sidder tilbage med ærgrelse over, at stævnet må aflyses. Stævnet er også vigtig for klubbens drift og ikke mindst, så ser alle ungdomsspillere fra GGIF Håndbold frem til denne weekend, hvor der i høj grad også er fokus på det sociale liv samtidig med at der bliver spillet en masse håndbold rundt i hallerne.

”Økonomisk er aflysningen af DJS Cup en kæmpe udfordring for klubben på den korte bane, da stævnet er en vigtig brik i at kunne tilbyde børn- og unge en masse håndboldoplevelser i form af træning, kampe og stævner. Men heldigvis er der 100% opbakning fra stævnets hovedsponsor Den Jyske Sparekasse, som har valgt at opretholde sponsoratet på trods af aflysningen. Det er en kæmpe håndsrækning til foreningen, at Den Jyske Sparekasse fastholder sponsoratet og støtten til klubben, hvilket vi er utrolig taknemmelige for”, udtaler Michael Steen-Andersen, bestyrelsesmedlem i GGIF Håndbold.

Så selvom der ikke bliver et DJS-Cup i år og området omkring Magion kommer til at ligge lidt mere stille hen end normalt den weekend. Så lover et samlet stævneudvalg at stævnet vender tilbage i 2021.

 

Scroll to Top