Årets håndboldskole for U6-8 afholdt

Lørdag morgen kl 9.00 mødte en masse glade og forventningsfulde børn op i Magion, hvor årets håndboldskole for børn i 0., 1. og 2. klasse skulle afholdes. Første punkt på programmet var udlevering af spilletøj og i løbet af meget kort tid, var det ikke kun væggene i Magion, der var orange – overalt i forhallen løb børn rundt i det velkendte orange/sorte spilletøj, som også var farven på håndboldskolen i sommers for U10-U14 spillerne.

Arrangørerne, Håndboldskoleudvalget under GGIF Håndbold, stod sidste år for første gang for konceptet bag skolen, mens det tidligere har været DHF (Dansk Håndbold Forbund), der har haft et færdigt koncept, som klubberne har kunnet melde sig til at anvende.
Sidste år deltog 36 børn på denne håndboldskole, mens deltagerantallet i år var 44, hvilket tyder på, at det nye koncept er blevet taget godt imod, og arrangørerne havde derfor valgt ikke at ændre markant i programmet for årets skole i forhold til sidste år.

Hele lørdag og søndag formiddag omhandlede i år primært boldteknik, afleveringer, skud på mål samt spil op ad banen. Søndag skulle børnene så bevise, om de var blevet nogle gode håndboldspillere. For at bevise dette skulle alle spillere igennem 8 prøver, som alle repræsenterede et aspekt af håndboldspillet. De 8 aspekter var: Samarbejde, koncentration, smidighed, hurtighed, styrke, målscoring, langskud og kondition.

Da alle børn havde været igennem de 8 prøver, blev dagen sluttet af med medaljeoverrækkelse foran holdkammeraterne – og en masse søskende, forældre og bedsteforældre. Børnenes allersidste opgave var at udføre det kampråb, som hvert af de 8 hold havde fundet på.

Arrangørerne kunne nu sige: ”Farvel og tak for denne gang” – og: ”Vi ses på onsdag til træning”, hvor vi alle forhåbentlig igen er friske og ikke har helt så tunge ben…

Hvis man spørger 4 af deltagerne på årets håndboldskole, så er der ingen tvivl om, hvorvidt de er klar igen på onsdag. De synes nemlig alle, at det er sjovt at spille håndbold. William Dissing forklarer hvorfor: ”Det er hyggeligt og man lærer en masse”. Gustav Thorne supplerer: ”Man får mange gode venner, og når der kommer nye spillere, så får man nye venner”. Sebastian Arbjerg ser også andre fordele ved at spille håndbold: ”Når man spiller noget i idræt i skolen, hvor man skal kaste, så kan man det allerede”. Drengene er dog enige om, at de godt kunne bruge nogle flere drenge på holdet, for som Mikkel Thomsen siger: ”Næsten alle pigerne i klassen spiller, men ikke så mange drenge”. Alle 4 drenge er enige om, at de sagtens kan vinde over pigerne, så de vil gerne have nogle drenge at spille med til træning….

Fra venstre er det: Sebastian Arbjerg, Gustav Thorne, William Dissing og Mikkel Thomsen

Scroll to Top